Menu

Choucroute

Choucroute

Printen

Werkwijze

Neem een hoge kookpot en doe er de reuzel en het spek in. Die scheiden natuurlijke vetstoffen af waardoor je geen boter of olie nodig hebt.
Leg daarop een laagje zuurkool, de schijven van de voorschenkel, dan de knoflook, het laurierblad en de jeneverbessen. Kruid goed met peper, maar gebruik niet te veel zout – het spek en de zuurkool bevatten al zout –.

Voeg tot slot de Poolse worst en de rest van de zuurkool toe en zet het geheel op een matig vuurtje. Laat enkele minuten stoven. Voeg de kippenbouillon toe en laat alles een uur zacht stoven. De aardappelen kun je apart koken, of na het uur stoven toevoegen aan de zuurkool en nog een halfuur laten meestoven. Op dat moment breng je wat water aan de kook. Leg de Frankfurters in het water, zet het vuur af, en laat 10 minuten garen. Zorg dat ze daarna nog 5 minuten met de choucroute kunnen mee warmen, dan barsten de worstjes niet open. 
Hoe langer choucroute stooft, hoe meer het vlees zich vermengt met de zuren van de zuurkool. Dat maakt de choucroute lichter. Ook de kippenbouillon draagt bij tot de zachte smaak.