Menu

Ons verhaal

1946

Slager Maurice (grootvader van Filip Rondou) opent winkel in Oud-Heverlee met zijn vrouw Berta. De winkel wordt succesvol, ze krijgen 4 kinderen: Fernand, Jozefien, Luc en Marc.

De jongens worden allemaal slager en werken bij de ouders.

Geboorte Filip

Jaren '60

Zoon Fernand neemt winkel over in Leuven in de Pensstraat in 1965 samen met zijn vrouw Fernande. De winkel wordt heel succesvol en ze krijgen 2 kinderen in 1967 Carinne en in 1971 Filip.

Filip 1 jaar
Fernand in de winkel met zijn vrouw Fernande.
Filip helpt graag mee in de Slagerij (1978) - Bierfeesten

Jaren '80

Filip gaat naar de slagerschool in Antwerpen om daar de stiel te leren in 1986; werkt in de weekends in ‘kleine tafel’ waar hij steaks leert bakken. Filip studeert af maar moet legerdienst vervullen bij de marine in Oostende: kok tijdens legerdienst. Hij zwaait af in 1989 maar weet niet goed of hij wel slager wil worden en volgt marketing in avondschool.

Filip als 16 jarige op de slagerschool
Filip als 18-jarige bij de marine in Oostende

Jaren '90

Filip ontmoet Siona en ze trouwen in 1998, krijgen 2 kids in 1999 en 2001 en nemen dan in 2001 de zaak over van de ouders. In 2003 verbouwen ze de winkel en het loopt geweldig maar het grote succes komt er niet meteen.

1998 - Filip en Siona trouwen
Nieuwe winkel

In 2004 sterft de papa van Filip aan longkanker en krijgen ze het verdict te horen dat hun zoontje van 3 lijdt aan een ongeneeslijke spierziekte. Ze besluiten samen door te gaan en verhuizen naar de woonst boven de slagerij.

Personeel hebben ze bijna niet dus ze werken allebei keihard en krijgen gelukkig veel hulp van de mama en zus van Filip en de ouders van Siona.

Dan begint het tij te keren en met Davy hebben ze eindelijk een goede beenhouwersgast die hen ook voorstelt aan de jonge Jeroen die op leercontract komt. Maar dan wordt de mama van Siona ziek en sterft ook 2 jaar later aan baarmoederhalskanker in 2011.

Maar ze blijven doorgaan, krijgen de makers van ‘Van Vlees en Bloed’ over de vloer en stilaan krijgt de slagerij meer en meer bekendheid. Davy verlaat de zaak maar gelukkig komen er nog gemotiveerde gasten zoals Nico en Damien werken bij RONDOU. Jeroen is ondertussen voltijds slager geworden en kent de stiel beter als geen ander. Het TOPTEAM van RONDOU is geboren. Samen met Ann en enkele super studenten is het team volledig.

o.a. Rondou dient als inspiratie voor ‘Van Vlees en Bloed’
2015 - Slagerij Rondou bestaat 50 jaar
Rondou mag het Handmade in Belgium label dragen

Jeroen Meus is ondertussen een goede vriend geworden van Filip en wanneer hij enkele keren in de media aanhaalt dat RONDOU topvlees heeft is het hek van de dam. Heel Vlaanderen kent RONDOU en Filip wordt vaak samen met zijn vriend Hendrik Dierendonck aangesproken als het gaat over kwaliteitsvlees of over de echte stiel van het beenhouwen.

Goede vriend Jeroen Meus werkt samen met Rondou
Rondou gaat de duurzame ecologische toer op met een nieuwe huisstijl

2015

RONDOU bestaat 50 jaar en viert dit met een heus straatfeest in de Pensstraat en beslist de duurzame ecologische toer op te gaan met nieuwe huisstijl.

Het topteam van slagerij Rondou

2017

RONDOU werft nieuwe jongen aan op leercontract: AXEL en ANDY vervoegt het team vooraan in de winkel dus het team blijft uitbreiden. Zo kan Siona de administratie beter opvolgen.

2018

Ann heeft ons ondertussen verlaten om medische redenen na bijna 10 jaar dienst. Axel zijn leercontract is gedaan en vanaf 1 juli komt Robbe ons vervoegen. Zijn studies als slager in Hasselt zijn dan afgelopen. Hij werkt al 5 jaar als student mee in de winkel en in de ateliers. Met Robbe halen we een heel technische en super gemotiveerd beenhouwer in huis. Nico is eventjes op vaderschapsverlof geweest. Hij is de trotse papa geworden van Mia op 10 april. Vanaf 1 juli is hij ook terug.