Menu

Varkenshaas met lentegroenten

Varkenshaas met lentegroenten

Printen

Werkwijze

Kook de ui, wortel, prei en selder kort. Voeg er op het einde eventueel nog even de boontjes bij en laat alles goed uitlekken. Snij het varkenshaasje in de lengte open. Maak een soort envelop en schik daarin de groenten. Leg ook de reepjes rauwe paprika ertussen en sluit het haasje.

Wikkel dit in het darmnet. Dat houdt alles bij elkaar, maar bakt mee weg.
Kruid met peper en zout.
Smelt de helft van de boter in een braadslee en braad het vlees mooi aan. Dek af en laat nog 10 minuten sudderen.

Haal het vlees uit de braadslee en houd warm, bijvoorbeeld onder aluminiumfolie.
Giet de warme kalfsfond in de braadslee. Dat proces heet deglaceren en maakt alle smaken los. Voeg beetje bij beetje vlokjes boter toe zodat de saus gaat glanzen.

Snij het vlees in schijven en dien op.