Menu

Pasta alla gricia

Pasta alla gricia

Printen

Werkwijze

Verwijder het vel van de guanciale en snij deze in lange repen. Snij deze repen in kleinere blokjes of reepjes.
 
 
Kook water in een grote pot en voeg het zout toe. Wanneer het zout opgelost is in het kokende water, voeg de Fusilli pasta toe en kook 1 min. minder lang dan op het pakje staat.
 
 
Zet een andere kleinere pan op het vuur op hogere temperatuur en voeg de guanciale blokjes toe. Laat het 5 min tot 7 min. bakken (niet langer) zodat het crispy wordt met gouden randjes.
 
 
Mix the pecorino cheese met 3 el pasta water. Het moet een dikke pasta worden. Je kan misschien meer of minder water nodig hebben afhankelijk van de soort pecorino kaas.
 
 
Als de pasta nog 2 min moet koken, schep dan een volle tas pasta water en zet opzij.
Wanneer de pasta gaar is, giet het water door een zift en voeg de pasta toe aan de pan met de guanciale. Dan voeg je ongeveer de helft van de tas pasta water toe en mix zachtjes met een houten lepel. Misschien moet je nog wat meer water toevoegen. 
 
 
Laat het mengsel koken voor 1 minuut en totdat het water volledig geabsorbeerd is.
Verwijder de pan van het vuur en voeg de pecorino pasta toe. Roer tot de pecorino is gesmolten en overal verspreid is tussen de pasta en tot het een licht romige saus geworden is. 
 
 
Als de pasta helemaal gemengd is met de saus en de guanciale, dan is dit gerecht klaar. 
Rasp er nog een beetje pecorino over en serveer.
Smakelijk.