Menu

Langzaam gebraden lamsschouder met salade van granaatappel

Langzaam gebraden lamsschouder met salade van granaatappel

Printen

Werkwijze

Verwarm de oven voor op 160°C.
In een klein kommetje, mix de honing met de komijn, limoensap, olijfolie en look. Leg de ui op de bodem van een diepe braadpan. Leg de lamsschouder op de ui en giet de mix over het vlees. Spoel het kommetje uit met 200ml water en giet dit naast het vlees, niet erover.
 
 
 
Zet het deksel op de pan en zet dit zo afgedekt in de voorverwarmde oven voor 2u. Na 2u verwijder je het deksel en laat nog 30 min verder roosteren voor een mooi kleurtje. Na 2,5u haal je het vlees uit de oven, giet je het vocht in een kommetje en verwijder je het vet. Daarna giet je het vocht terug over het vlees.
 
 
 
Juist voor het serveren, maak je de salade klaar. Voeg alles samen voor de salade. Serveer het vlees met deze lekkere salade en warm flatbread.
Smakelijk.