Menu

Lamsstoofvlees

Lamsstoofvlees

Printen

Werkwijze

Schroei het vlees in hete olie dicht. Kruid met peper en zout.
Schep wat olie uit de pan om het gerecht niet te vet te maken en doe er de gehakte uien en de knoflook bij. Laat wat kleuren en bestrooi met bloem.
Prepareer de groenten, terwijl bloem, uien en vlees op laag vuur verder kleuren. Snipper wortel en witloof, draai de raapjes en de aardappelen in olijfvormpjes, blancheer de zilveruitjes en de spruitjes.
Overgiet het vlees met gueze en voeg het bosje kruiden en de wortelen toe.
Karameliseer* de raapjes, het witloof en de uitjes in boter en bloemsuiker en doe ze dan ook in de pot.
Voeg daarna de aardappelen toe en wanneer het vlees begint te garen, ook de spruitjes. Controleer de smaak van de saus.
Dien op en bestrooi vlak voor het serveren met gehakte peterselie.