Menu

Lamsmedaillon voor 2 met rozemarijn en porto

Lamsmedaillon voor 2 met rozemarijn en porto

Printen

Werkwijze

Meng de olie met de worcestershire saus in een kommetje en smeer dit met een penseeltje over het vlees of dop het vlees in de mix. Bak het vlees goed aan in een vleespan en bak ze verder ongeveer 3 min. aan elke kant tot je een mooie rosé gebakken lamssteak verkrijgt. Haal het vlees uit de pan en hou ze warm. Maak ondertussen de saus.
 
 
 
 
 
 
Gebruik dezelfde pan. Zet ze terug op het vuur op lage stand. Voeg de boter toe en laat zachtjes smelten. Snij de rozemarijnnaalden heel fijn en voeg dit bij de boter. Pel de look en crush deze en voeg deze ook toe. Voeg dan de porto  erbij en laat het zachtjes een beetje inkoken.
 
 
 
 
Zet het warme vlees op een bord en gebruik alle sappen en voeg deze toe aan de saus. Giet dan de saus over het vlees en serveer. Heerlijk met gebakken aardappeltjes en een groene salade. Zie ook het recept van lamsschouder met salade van granaatappel.