Menu

Geroosterde lamsbout met aubergines en ui

Geroosterde lamsbout met aubergines en ui

Printen

Werkwijze

Verwarm de oven voor op 220°C. Wrijf het vlees in met een mix van olijfolie, zeezout en zwarte peper. Plaats het vlees in een braadpan en rooster het in de oven voor 30 min.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Halveer ondertussen de aubergines en snijd ze in partjes van 5 cm. Pel de ui en verdeel elke ui in 6 partjes.Laat ze even marineren in een mengeling van olijfolie, peper, zout en de oregano. Haal na 30 min. het vlees uit de oven, giet het meeste vet weg en strooi er de rozemarijn over. Verspreid de aubergines en de ui rond het vlees en rooster verder  in de oven voor 1u.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Maak ondertussen de tomatensaus. Pel de look en snij heel fijn. Snijd de peterselie heel fijn (steeltjes en blaadjes) en verkruimel het gedroogd chilipepertje. Verwarm een beetje olijfolie in een braadpan op medium warmte, voeg de look en peterselie toe en bak ongeveer 1 min. Voeg de tomaten toe, a mespuntje zout en peper, een goede scheut wijnazijn, de gedroogde verkruimelde chili en de ansjovisfilets. Laat 30 min. stoven.
 
 
 
 
 
 
 
 
Check de groenten en het lamsvlees na 20 min. en draai het vlees om en roer eens door de groenten. Wanneer het te droog is, voeg dan een beetje water toe. Wanneer de lamsbout voldoende gebakken is, haal het vlees uit de oven en de braadslee. Hou het vlees warm met folie of een handdoek en laat 5-10 min. rusten. Verwijder uit de braadslee het overtollig vet, giet dan de tomatensaus over de aubergines en ui.
 
 
 
 
 
 
Plaats de braadpan op het vuur en verwarm de groenten met de tomatensaus op medium warmte. Maak er geen moes van, zorg dat de groenten zijn vorm behouden maar roer er af en toe in en schraap al de aanbaksels los. Voeg dan de bladpeterselie toe en laat het nog enkele minuutjes verwarmen. Proef van de saus en voeg indien nodig nog beetje wijnazijn toe, peper en zout. Haal van het vuur, besprenkel met olijfolie en peterselie en leg het gesneden vlees in het midden van de saus. Serveer warm.
Heerlijk met gebakken aardappelen, rijst of flatbread. Ook lekker met yoghurtsaus. Smakelijk.