Menu

Wat u moet weten over WAGYU....

Wat u moet weten over WAGYU....

Gepost op: 10 Dec 2022

Wagyu Festival in Japan

2 dames Emma en Michaela, wonen in Japan en eten graag Wagyu. Daarom trokken ze naar het Wagyu festival in Japan. Indien u ook een Wagyu-liefhebber bent, dan moet u zeker onderstaande link eens bekijken. Heel interessant. 
Het is ook heel belangrijk dat er in Japan enkel over Wagyu kan gepraat worden als beide ouders 100% Wagyu zijn. Ze halen aan dat buiten Japan deze regel niet aangehouden wordt. Maar bij ons in de slagerij verzekeren wij u dat wij 100% Wagyu verkopen. 
https://www.youtube.com/watch?v=_v6DopJ8ocA
 
 
 
 
 
 
Côte à l'os Wagyu

Bakken van een steak, dunne lende of côte à l'os WAGYU

Wagyu kan nooit bleu chaud gegeten worden omdat de kleine fijne lijntjes vet dan niet kunnen smelten. Net dit is zo speciaal aan Wagyu omdat dat een vette structuur in de mond afgeeft. Wagyu is niet zo duur omwille van de malsheid maar net omwille van de speciale sensatie in de mond maar dit kan enkel op 1 voorwaarde namelijk dat het vet de kans heeft gekregen om te smelten. 

1. Rauw vlees in een oven 3u op 50°C
2. Vlees aanbakken langs alle kanten in een hete pan met dikke bodem
3. Vlees kruiden met peper en fleur de sel en in de oven op 140°C - 10 min of in een hete pan bakken 2-3 min per kant.
4. Vlees uit braadslee halen, warm houden - 10 min. voor het aansnijden.

Wagyu kan nooit bleu chaud gegeten worden want dan krijgt het vet niet de kans om te smelten.