Menu

Rundvlees van Rondou in de kijker

Rundvlees van Rondou in de kijker

Gepost op: 22 Mar 2021

VERSTAND VAN STEAK

Deze week in de Knack Weekend een heel interessant artikel over al wie bezig is met vlees. Of je nu slager bent of graag vlees eet, of een vegetariër. Vlees blijft een interessant gespreksonderwerp. Barbara Serulus is culinair auteur van dienst en baseerde haar op ons rundsboekje dat verscheen in 2010. Al 10 jaar geleden maar nog steeds up-to-date. 'Van kop tot staart' over de benamingen en herkomst van de onderdelen van het rund. DIt boekje kwam tot stand om onze klanten definitief uit hun verwarring te helpen. Dankzij onze jarenlange expertise  als artisanale beenhouwerij, als leverancier en raadgever van onder meer Jeroen Meus, Laurent Folmer van 'Couvert Couvert' en van Bert Meewis van 'De Slagmolen' en de makers van de succesvolle televisiereeks 'Van Vlees en Bloed'.
Aan de hand van gedegen achtergrondinformatie, heldere foto's en eenvoudige recepten wil dit boek alle koks op weg zetten. 

Het biedt praktische kennis en tips over hoe je gezond en lekker rundvlees bereidt. 
Het maakt je wegwijs in de courante Vlaamse terminologie.
Het frist de bijna verloren gegane kennis van de gezonde thuiskeuken weer op.
In tijden waarin kinderen geloven dat brochettes in het supermarktbakje groeien, is er meer dan ooit nood aan een verhelderend en toegankelijk naslagwerk. Want we moeten vlees blijven eten. Het is gezond. Tenminste, als het duurzaam gekweekt en met zorg verwerkt is.

Aan alle beginnelingen die hun eerste, perfecte rosbief willen klaarmaken, aan alle foodies die willen smullen  van de vakkennis van een artisanale slager, aan alle fijnproevers die willen weten welke steak hen op het lijf geschreven is.

U kan dit boekje enkel online bestellen bij www.slagerijrondou.be aan €3. https://slagersonline.be/be-nl/slagerijrondou/product/483784/boekje-rundsvlees
Er bestaat ook een varkensversie van.