LAMSHAM MET GEPOCHEERD EI

Categorie
Lamsvlees, Glutenvrij

HOME MADE HAM

Werkwijze

  1. Haal de ham 20 min van tevoren uit de koelkast. Neem 4 borden en drapeer op elk bord 3 plakjes ham.
  2. Breng voor de gepocheerde eieren een grote ketel water aan de kook, giet 2,5 cm kokend water in een koekenpan, breek de eieren erin, haal na exact 1 min de pan van het vuur en schep ze er na exact 10 min. voorzichtig uit met een schuimspaan.
  3. Schil de asperges van top naar onderzijde met een dunschiller en breek de uiteinden af.
  4. Leg de asperges erbij en kook ze 7 min. Prik voorzichtig in de dikste om te controleren of ze gaar zijn.
  5. Laat uitlekken.
  6. Leg ze als een waaier op de ham, met de onderzijden tegen elkaar.
  7. Leg er een eitje op en schaaf er wat truffel over of lepel er wat viseitjes op.
  8. Bedruip het middendeel van de asperges met boter en bestrooi met nootmuskaat en peterselie.

Deel deze pagina:

Ingredienten

  1. 12 sneetjes lamsham van slager Rondou
  2. 4 scharreleieren
  3. 20 dikke asperges
  4. 4 el gesmolten boter
  5. snuf versgeraspte muskaatnoot
  6. 4 el zeer fijngehakte peterselie
  7. vers geschaafde truffel naar smaak of foreleitjes