Menu

Wilde eend

Wilde eend

Printen

Werkwijze

1. Verwarm de oven voor op 180°C
2. Bestrijk de eenden aan de buitenkant met een penseeltje met gesmolten boter of olie en strooi er peper en zout op
3. Leg de eenden mooi naast elkaar op een bakplaat en braad ze 18-20 min. 
4. Haal de eenden uit de oven en laat ze nog 5 min. rusten tot kerntemperatuur van 53°C is bereikt.
5. Maak ondertussen de saus door het aanbaksel samen met koude klontjes boter te verwarmen op een middelmatig vuur. Kruid goed met peper en zout en voeg naar keuze porto of rode wijn toe. Eventueel wildfond en een beetje room voor een grotere hoeveelheid saus. Laat de saus opkomen tot het kookpunt en zet het vuur af.
6. Verhit voor het opdienen wat boter in een braadpan en leg de eenden op de borstkant nog even in de schuimende boter.

In 'au vieux port' in Antwerpen kan je zo lekkere eend eten. Echt de moeite!