Menu

Tournedos met hotelboter

Tournedos met hotelboter

Printen

Werkwijze

Snipper de peterselie en evt. bieslook fijn. 
Laat de boter op kamertemperatuur komen.
Meng er de peterselie, peper, het zout en sap van een halve citroen onder. Wie dat wenst, kan bieslook en/of look toevoegen.
Meng alles goed en smeer de pasta op vellen aluminium- of vershoudfolie. Zo krijg je een mooie vorm waar je plakjes van kunt snijden.
Leg de boter nog even in de koelkast voor je hem gebruikt. 
Wees nooit bang om te veel hotelboter te maken. Wat je niet op krijgt, kan in de diepvries. Zo heb je altijd een voorraad.
 
Voor de tournedos neem je een grote steelpan met dikke bodem. Verwarm die op een hoog vuur en smelt er de boter in.
Leg er de biefstukken in en bak ze rondom bruin op een heet vuur. 
Verminder het vuur en bak de biefstuk volgens je eigen smaak (zie technieken: bakken).
Leg tijdens het rusten van het vlees de hotelboter erop. 
 
Lekker met verse kroketjes of frietjes, en een frisse salade van sla, venkel en boontjes. Maak een vinaigrette van azijn, citroensap en mosterd.
 
TIP: Met een tournedos kan je een lekkere steak Rossini maken, waarbij je een plak ganzenlever op elke biefstuk legt wanneer hij bijna gaar is.