Menu

Rosa di Parma, oftewel niet te versmaden rollades.

Rosa di Parma, oftewel niet te versmaden rollades.

Printen

Werkwijze

Vraag aan je slager of hij de runderlap gelijkmatig wil opensnijden tot één grote, dunne lap die je makkelijk kan oprollen.
Leg de lap op een werkblad en beleg hem met de ham, de parmezaan en de kruiden, in laagjes. Je kunt naar hartenlust zuiderse ingrediënten toevoegen.
Rol de runderlap op in de lengte zodat je een lange rollade bekomt, en bind hem dicht met keukentouw.
Leg de rollade in een ingevette braadslee en braad hem kort aan. Daarna gaat hij nog 15 minuten de oven in, op 200°. De gaartijd hangt af van het gewicht van de rollade. In een klassieke oven moet rundsvlees 20 minuten per kilo garen, in een warmeluchtoven slechts 10. Voor alle gewicht boven 1 kilo, reken je 10 à 15 minuten extra gaartijd. 
Haal na het braden het vlees uit de braadslee en dek het af met aluminiumfolie. Zo kan het rusten, en blijven de sappen behouden. Snijd het vlees daarna in schijven.
 
Deze Italiaanse klassieker is heel lekker met tomatenbasilicumsaus, gebakken aardappelen met rozemarijn of met pasta.