Menu

Orloffgebraad

Orloffgebraad

Printen

Werkwijze

Bak de carré 25 à 30 minuten in een oven van 180 °C. Haal het vlees uit de oven en laat afkoelen. Je kunt het gebraad zelfs een dag laten staan.
Als de carré afgekoeld is, snijd je het vlees in sneden van een halve centimeter.

Snij de grote plakken kaas en ham in de helft als dat nodig is. Leg telkens een plak kaas en een plak ham tussen twee sneetjes vlees, een beetje alsof je verschillende boterhammen na elkaar belegt. Houd het geheel bij elkaar met twee lange satéstokken.

Zorg ervoor dat de uiteinden sneetjes carré zijn.
Bak de champignons aan in boter en voeg wat braadvocht van het vlees toe om ze smaakvoller te maken.
Voeg de room toe, laat alles zachtjes inkoken en werk af met peper, zout en een klein beetje citroensap.
Overgiet het gebraad met de champignonsaus, strooi er wat paneermeel over, leg er een krul boter op en warm het geheel terug op in een oven van 160 °C, gedurende ongeveer 30 minuten.