Menu

Originele varkensbrochettes

Originele varkensbrochettes

Printen

Werkwijze

Marinade:
Meng alle kruiden, de knoflook en peper en zout in de olie.

Brochettes:
Verdeel de varkenslappen in blokjes.
Snij de paprika, de ui en de pancetta in grove stukken van 2 bij 2 centimeter, de limoen in partjes.
Steek al deze ingrediënten afwisselend op een pen tot je vier min of meer gelijke brochettes hebt.
Voor de afwerking:
Giet de marinade over de brochettes, ongeveer twee uur voor je ze klaarmaakt.
Gril het vlees op de barbecue, een zevental minuten aan elke kant. Dat is de beste manier om het vlees langs alle kanten te laten braden.
Je kunt de brochettes ook 30 minuten laten garen in een voor- verwarmde oven van 140 °C. Breng in beide gevallen wat extra marinade aan zodat het vlees zeker sappig blijft.

Lekker met Provençaalse saus en rijst.