Menu

karbonaden

karbonaden

Printen

Werkwijze

Verwarm een beetje boter in een niet te grote pan. Schroei het vlees aan op hoog vuur, laat het deksel op de pan. Voeg na vijf minuten de azijn toe, dat breekt de vezels van het vlees. Stoof ondertussen de ajuin in een aparte pan tot hij glazig is.
Warm de kalfsfond en het bier op. Alle vloeistoffen die je toevoegt aan warm vlees moeten warm zijn, anders schrikt het vlees en wordt het taai.
Warm de kalfsfond en het bier op. Alle vloeistoffen die je toevoegt aan warm vlees moeten warm zijn, anders schrikt het vlees en wordt het taai.
Leg de ingesmeerde boterhammen op het vlees, met de bestreken zijde naar beneden. Voeg de kruiden en stroop toe. Laat het geheel ruim een uur zachtjes stoven, laat het deksel op de pan.
Prik voorzichtig met een vork in het vlees. Het mag niet meer hard aanvoelen. Zet het vuur af, laat de pan erop staan, het deksel halfgeopend.
Heerlijk met een witloofslaatje en versgesneden frieten!