Menu

Hazenrug

Hazenrug

Printen

Werkwijze

1. Verwarm de oven voor op 190°C.
2. Verhit de olie of boter in een braadslee of grote bakpan en braad het vlees aan op de vleeskant. 
3. Maal de jeneverbessen en de pimentkorrels fijn in een vijzel en strooi ze op het vlees.
4. Zet de braadslee of pan met het vlees 15 minuten in de oven. Zorg ervoor dat de beide hazen netjes naast elkaar staan.
5. Voeg na 5 min. de boter toe aan het braadvocht en laat nog 10 à 15 minuten verder garen.
6. Schep het braadvocht met de kruiderijen en schuimende boter telkens met een grote lepel over de hazenruggen.
7. Controleer de kerntemperatuur met een vleesthermometer en haal ze eruit als ze 45°C aanwijzen.
8. Bedek het vlees met aluminiumfolie en laat nog 5 min. rusten op een warme plaats. 
9. Snijd de hazenrug uit en braad de filets nog even in boter alvorens u ze opdient.

Zo lekker met rodewijnsaus en puree van zoete aardappel