Menu

Goulash voor alle seizoenen

Goulash voor alle seizoenen

Printen

Werkwijze

Van de paprika’s verwijder je best het vel omdat dat slecht verteert. Leg de paprika’s een tweetal minuten onder de grill tot deze zwart kleuren. Haal ze uit de oven en stop ze onmiddellijk in een plastic zak en knoop de zak toe. Na vijf minuten kun je het losgekomen vel er aftrekken. Zie je die techniek niet zitten, schil de paprika’s dan met een dunschiller, maar weet dat je dan vitamines verliest. Doe de helft van de boter in een grote, gietijzeren braadpan en laat zachtjes opwarmen.

Voeg de uien en de knoflook toe en stoof deze glazig. 

Snij de paprika in reepjes en voeg deze erbij. Als de paprika zacht is – na ongeveer vijf minuten – voeg je de champignons toe. Laat nog vijf minuten meestoven en schep dan de groenten uit de pan. Zet deze even aan de kant.

Verwarm de rest van de boter in de pan, bak het spek en daarna de varkensblokjes aan. Bestuif met de bloem. Die zorgt voor een bruin, knapperig korstje om het vlees en houdt alle smaakvolle sappen binnen.

Kruid met peper en zout. Draai het vuur op een middelhoge stand en roer een tiental minuten goed tot alles een mooie kleur heeft. Voeg de witte wijn toe, de tomaten en de kruiden en laat alles 45 minuten stoven op een laag vuur met het deksel erop.

Doe er de groenten terug bij en laat alles nog 20 minuten stoven. Werk af met peper en zout.