Menu

gegrilde dunne lende

gegrilde dunne lende

Printen

Werkwijze

Haal het vlees minstens een halfuur van tevoren uit de koelkast en laat het op kamertemperatuur komen. Of leg het vlees in de oven voor min. een halfuur op 50°C. Dan wordt het vlees overal even warm en onder de 50°C gebeurt er niets dus niet bakken of braden of garen)
Maak de barbecue gebruiksklaar met kokosbriketten. Die zijn beter voor het milieu dan houtskool en warmen erg snel op. 
Bak de dunne lende op een hoog vuur, in het midden van de barbecue. Schroei even langs beide kanten en verplaats het vlees dan naar de zijkant, waar het minder heet is.
Braad het vlees nog verder tot u de gewenste wijze hebt. Saignant nog 4 min. aan elke kant, iets beter gebakken tot 8 min. 
Lekker met kruidenboter, verse, dik gesneden frieten en een fris slaatje van smaakvolle sla en tomaten. Een goed alternatief is een aardappel in de schil.
 
TIP: Wie geen barbecue bij de hand heeft, kan dit gerecht ook klaarmaken in de grillpan. Draai na het schroeien het vuur lager. Wil je een dikke entrecote goed rosé bakken, laat het dan na het aanbraden nog ongeveer zes minuten aan elke kant bakken. 
 
TIP: Je kunt de côte à l’os of T-bone-steak met het been eraan grillen. Laat het vlees een uur tot anderhalf uur op kamertemperatuur komen, anders is het verschil tussen het koude been en het vlees dat je bakt te groot.