Menu

Everzwijnfilet met jeneverbessen

Everzwijnfilet met jeneverbessen

Printen

Werkwijze

1. Bestrooi het vlees met zout en peper en verhit ondertussen de boter in een grote braadpan tot ze hazelnootbruin is.
2. Braad het vlees rondom aan en verwarm de oven voor op 150°C, zet het vlees even weg
3. Verhit opnieuw beetje boter in een pannetje onder voortdurend roeren tot deze gaat schuimen
4. Wrijf de jenverbessen, piment en steranijs fijn in de vijzel en voeg deze toe aan schuimende boter. Evenals de tijm, rozemarijn en de knoflook en smoor alles in de schuimende boter.
5. Giet de gekruide boter uit over de aangebraden everzwijnfilet.
6. Leg het vlees op een rooster in de oven en schuif er een bakplaat onder. Braad het vlees 8-10 min. in de oven tot de temperatuur binnen het vlees tot 45-48°C is opgelopen.
7. Haal het vlees uit de oven en laat hem rusten op een warme plaats onder folie of een handdoek tot de temperatuur binnen 56°C is. Gebruik een kernthermometer om dit te controleren. 
8. Serveer met seizoensgroenten en een heerlijke gratin of puree.