Menu

De koning van de rosbief

De koning van de rosbief

Printen

Werkwijze

 
Verwarm de oven op 240°
Vet een braadslee in met boter, leg de rosbief erin met daarbovenop het stuk kalfsvet. Peper het.
Verminder de oventemperatuur tot 220° en zet het vlees er 20 min. in
Prik zeker niet in het vlees, dan lopen de sappen eruit en wordt het taai.
Haal de rosbief uit de oven en meteen ook uit de braadslee. Strooi wat zout op het vlees, leg het op een bord en dek rondom rond af met aluminiumfolie . Laat 10 min. rusten, zonder de folie te openen.
Verwarm ondertussen een kleine pan. Maak het braadvocht in de braadslee los met wat water, en laat het in de kleine pan inkoken. Voeg op het einde een klontje koude boter toe om de saus te binden. Kruid eventueel met peper en zout.
 
Lekker met kroketten, erwten en wortelen en lekker veel saus …