Menu

Boeuf à la mode

Boeuf à la mode

Printen

Werkwijze

Snijd alle groenten in niet te kleine blokjes.
Smelt wat boter in een grote braadpan. Bak het vlees er in aan tot het een mooie, bruine kleur heeft. Dat duurt drie tot vier minuten.
Voeg de groenten en het spek eraan toe en bak alles gedurende vijf minuten op middelhoog vuur. 
Voeg het glas rode wijn toe. Opgelet: het vlees mag maar voor een derde onder staan. Dat proces heet braiseren.
Breng op smaak met de kruiden, zet het deksel op de braadpan en laat het gedurende drie uur smoren in een oven op 150°. 
Ontvet de saus door ze een beetje af te scheppen met een schuimspaan.
Als het vlees gaar is, haal je het uit de braadpan en legt het op de borden.
Doe de saus door een passe-vite of zift hem. Overgiet er het vlees mee en serveer.
 
Lekker met verse aardappelkroketten of heerlijke romige puree.
 
TIP: Je kunt enkele mergbeenderen toevoegen zodat je een lekkere, gelatineachtige saus verkrijgt. 
 
TIP: Voeg je één rode en één gele paprika toe aan dit recept, dan krijg je een typisch Hongaarse goulash.