VITELLO TONATO

Categorie

Dungesneden kalfsvlees met een koude tonijnsaus

Werkwijze

  1. Leg het vlees in een grote pot met de wijn, de groenten, zout en peper.
  2. Vul water bij tot het vlees bedekt is.
  3. Laat dit koken, verlaag dan het vuur en laat het vlees gedurende 1.5 uur gaar worden.
  4. Ondertussen hak je alle ingredi├źnten voor de saus maar houd de kappertjes apart en voeg zout en peper toe naar smaak.
  5. Neem het vlees en leg ze op een schotel en bedek volledig met de saus, werk af met de kappertjes en peterselie. Serveer koud met brood.

Deel deze pagina:

Ingredienten

Wat heb je nodig voor de saus:

  • 200g verse kapperappeltjes
  • 200g mayonaise
  • 150g vleesvocht
  • 60g augurken
  • 1 bokaaltje rode tonijn in olie eerst laten uitlekken
  • verse platte peterselie voor de afwerking

Wat heb je nodig voor het vlees:


  • 800g kalfsvlees heel dun gesneden (wij koken en snijden dit al voor u)
  • 1 l droge witte wijn
  • 1 ajuin, 1 teentje look, 1 wortel, 2 selderstengels alles gehakt
  • zout en vers gemalen peper