STOOFVLEES VAN WILD (HERT OF EVERZWIJN)

Categorie
Rundsvlees, Varkensvlees, Lamsvlees

WILD BEREIDEN:

1. een gietijzeren stoofpot is perfect om wild in te bereiden. Je vlees blijft er mals in en alle smaken worden max. behouden.

2. Laat wild niet te lang bakken, want dan wordt het droog en vezelig. Schroei het vlees dicht en laat het in de oven verder garen op 150°C.

3. Niet als varkensvlees, eet je everzwijn ook best doorbakken. Hert, ree en haas eet je het liefst rosé.

4. Verdoezel de natuurlijke smaak van wild tenslotte niet met zware sauzen.

Werkwijze

1. Laat het vlees een halfuur marineren in rode wijn. Dep het droog met een handdoek.

2. Smelt wat boter in een grote stoofpot en voeg het vlees toe. Kruid met peper en zout en bak op een hoog vuur.

3. Voeg de ui en wortelen toe en laat nog even fruiten. Voeg dan de tomatenpuree toe.

4. Bestrooi het vlees met bloem en giet er de marinade en eventueel wat wildfond bij.

5. Maak een kruidentuiltje van tijm, laurier en look, voeg toe en laat dan 2 uur stoven.

6. Snij het spek in reepjes en bak het met de ui en champignons en voeg toe aan de stoverij.

Smakelijk! Lekker met een romige puree van knolselder en een beetje veenbessenkonfijt.

Deel deze pagina:

Ingredienten

1 kg stoofvlees van hert of everzwijn

1 fles rode wijn

3 dikke uien

enkele wortelen

tijm en laurier

peper en zout

2 teentjes knoflook

boter, bloem

1 soeplepel tomatenpuree

1 soeplepel mosterd

250 g champignons

150 g kleine uitjes

200 g gezouten of gerookt spek

wildfond van RONDOU