Stoofribben met stroop

Categorie
Varkensvlees

De ribben aan het vlees zorgen voor veel jus en smaak.


Werkwijze

  1. Neem een diepe braadpan waarop je een deksel kunt leggen. Laat daarin de boter bruin worden en bak de ribben goed aan. Kruid ze met peper en zout.
  2. Voeg dan de ui toe, de azijn, het bier, de stroop, de tijm en laurier. Leg het deksel erop en laat alles een uur sudderen op een zacht vuur.
  3. Als het vlees gaar is, kun je het onmiddellijk opdienen. Bestrooi met wat verse, gesnipperde bieslook.
  4. Lekker met brood.

Deel deze pagina:

Ingredienten

  • 1 kg stoofribben van de buik, in stukken van 10 cm gehakt
  • 2 dikke uien, grof of in ringen gesneden
  • 2 eetlepel azijn
  • 1 flesje blond bier, zoals pils of Leffe
  • 4 eetlepels appelstroop of Loonse stroop
  • enkele takjes verse bieslook om af te werken
  • peper en zout
  • 2 takjes verse tijm of 1 koffielepel gedroogde tijm
  • 1 blad laurier
  • 100 g boter