OSSOBUCO

Categorie
Kalfsvlees

Kalfsschenkel

Werkwijze

  1. Meng de bloem met peper en zout en haal de schenkels hierdoor. Klop het teveel aan bloem af.
  2. Verhit de boter en de olie in een grote braadslee. Bak hierin de schenkels bruin en haal ze uit de pan. Voeg knoflook, ui, selderij en wortel toe en fruit op laag vuur.
  3. Doe de schenkels terug in de pan. Voeg de witte wijn toe en laat even inkoken.
  4. Voeg de bouillon en een klein beetje peper en zout toe. Zet ca 2 uur in een oven van 120°C en draai en vlees dikwijls om of laat het zachtjes 2 uur voortpruttelen in de pan (onze werkwijze). Voeg eventueel wat bouillon toe.
  5. Meng de ingrediënten voor de gremolata en bestrooi de schenkels daarmee.

Deel deze pagina:

Ingredienten

Voor 6 personen
20 mins bereidingstijd
best een dag op voorhand

  1. 6 kalfsschenkels
  2. 50g bloem
  3. peper en zout
  4. 50g boter
  5. 1 el olijfolie
  6. 2 teentjes knoflook
  7. 2 uien, fijn gesnipperd
  8. 2 stengels bleekselderij fijngehakt
  9. 1 wortel, fijngesneden
  10. 1 groot glas witte wijn
  11. 450ml kalfsbouillon
  12. 1 teentje knoflook, fijngehakt
  13. el gehakte peterselie
  14. geraspte schil van 1 citroen