GEVULDE KALKOEN

Categorie
Gevogelte

Gevulde kalkoen is super easy en heel lekker. Kalkoen is wit vlees dus hier past eigenlijk alles bij: kroketjes, puree van aardappelen of pastinaak of knolselder, gestoofde wortelen, gekarameliseerd witloof maar ook een sappige gratin. Kortom dit is een heel dankbaar recept.

Je kan een gevulde kalkoen bestellen, of een gevulde rollade of als je met max. 4 personen bent bestel je gewoon een gevulde kip. We hebben 3 soorten vullingen al dan niet met zwarte truffel (het is maar 1 x feest: zeker vermelden bij opmerkingen: toeslag truffel). Meestal reken je het beste 300g/persoon. Deze kalkoenen zijn uitgebeend dus je hebt wel 2 dikke billen maar al de andere beentjes hebben we er uitgehaald kwestie van weinig verlies te hebben. Peuzelt u graag? Bestel dan een kalkoen in been en vulling apart, maak hier dikke ballen van die je bakt of kookt en serveer ze rondom de gebakken kalkoen in been: Heerlijk op zijn Amerikaans.

U kan natuurlijk ook een ontbeende kalkoen of kip bestellen en je eigen vulling samenstellen. Alles homemade.

GEVULDE KALKOEN VULLING 1: dit is een heel klassieke vulling met kalfsgehakt, gemalen pistaches en geblust met een beetje cognac (toeslag van 10€ per kalkoen indien toevoeging zwarte truffel): €19/kg GLUTENVRIJ,LACTOSEVRIJ

GEVULDE KALKOEN VULLING 2: dit is een heel originele en aparte vulling met gehakt van gevogelte, peperkoek en appeltjes: €19/kg LACTOSEVRIJ

GEVULDE KALKOEN VULLING 3: dit is een heel wilde vulling met kalfsgehakt, kastanjes en boschampignons (toeslag van 10€ per kalkoen indien toevoeging zwarte truffel): €22/kg GLUTENVRIJ, LACTOSEVRIJ

Bestel hier uw gevulde kalkoen/kip/kalkoenrollade online

RONDOU zorgt graag voor u dus bij elke bestelling van een gevuld beestje krijgt u er een home made fond van gevogelte gratis bij. Warm dit op, giet een deel ervan in de braadslee zodat u de kalkoen kan oversauzen tijdens het braden. Het andere deel gebruikt u na het braden om een lekkere saus te maken: kalkoen uit de braadslee halen, warm houden op het aanrecht onder aluminiumfolie en handdoek. Ondertussen in een klein steelpannetje klontje boter laten smelten in de rest van de fond, aanbaksel uit de braadpan en vocht indien er nog over is toevoegen, beetje kruiden met peper en zout, eventueel beetje room en/of porto toevoegen en goed laten inkoken. Zeven en klaar is de saus. Smakelijk.

Werkwijze

GEVULDE KALKOEN:

1) eerste gaartijd: Bak de kalkoen - zonder aluminiumfolie - op zijn rug in een oven van 220°C. Zo krijgt het vlees een mooi kleurtje.

2) tweede gaartijd: Verlaag je oven naar 180°C. Dek de kalkoen af met aluminiumfolie en bedruip hem af en toe met het bakvocht.

3) gaarheid controleren: Prik met een mes of een breinaald voorzichtig in het midden van de kalkoen tot in de vulling. Voelt de punt heel warm aan als je hem er weer uithaalt? Dan is de kalkoen gaar.

NIET GEVULDE KALKOEN:

1) eerste gaartijd: Bak de kalkoen - zonder aluminiumfolie - op zijn rug in een oven van 220°C. Zo krijgt het vlees een mooi kleurtje.

2) verdeel je tweede gaartijd in 3: Verlaag je oven naar 180°C. Bak de kalkoen aan de zijkant, tijdens het tweede deel op de rug en tijdens het derde deel op de andere zijkant en bedruip hem af en toe met het bakvocht.

3) gaarheid controleren: Prik met een mes of een breinaald voorzichtig in het dikste gedeelte van de bouten. Is het dal dat eruit loopt niet meer roze? Dan is de kalkoen gaar.

Deel deze pagina:

Ingredienten

Gevulde kalkoen van RONDOU met vulling naar keuze of niet gevulde kalkoen.

Reken 300g/persoon gevuld en 350/g per persoon niet gevuld (been erbij)