GEBRADEN KIP MET KASTANJEVULLING

Categorie
Gevogelte

RONDOU heeft heerlijke kippen om dit recept te maken maar het kan ook met een fazant of parelhoen,

Werkwijze

1. Verhit een klontje boter met 1 el olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur.

2. Roerbak de ui en de stukjes spek en 2 tenen geperste knoflook 4 à 5 min.

3. Voeg de champignons (in stukjes), de salie en tijm toe en roerbak ze 4 min.


4. Voeg de tamme, gepelde kastanjes toe en bak ze 1 min en schep het verse broodkruim erdoor en laat 10 min afkoelen

5. Vul een kip (ca. 1,8kg) met het mengsel, bind de poten op met keukentouw en leg de kip in een braadslee of ovenvaste braadpan

6. Leg er de gepelde sjalotjes en pastinaken en aardappelen rond, sprenkel er olijfolie over en kruid met zout en peper

7. Braad de kip 1 uur op 180°, schep de groenten halverwege om

8. Voeg de rest van de kastanjes toe en braad de kip nog 15 tot 20 min tot hij gaar is.


9. Maak nu de saus: schenk het braadvocht in een kan of maatbeker, schep het bovendrijvende vet eraf, voeg sherry toe en laat hem al roerend in 2-3 min. tot de helft inkoken. Voeg de fond toe en laat al roerend 4-5 min inkoken op middelhoog vuur. Zeef de saus en serveer hem bij de kip en de groenten.

Smakelijk naar een recept van Katrien Steyaert, journaliste.

Deel deze pagina:

Gerelateerd

Gevulde kalkoen is super easy en heel lekker. Kalkoen is wit vlees dus hier past eigenlijk alles bij: kroketjes, puree van aardappelen of pastinaak of knolselder, gestoofde wortelen, gekarameliseerd witloof maar ook een sappige gratin. Kortom dit is een heel dankbaar recept.

Je kan een gevulde kalkoen bestellen, of een gevulde rollade of als je met max. 4 personen bent bestel je gewoon een gevulde kip. We hebben 3 soorten vullingen al dan niet met zwarte truffel (het is maar 1 x feest: zeker vermelden bij opmerkingen: toeslag truffel). Meestal reken je het beste 300g/persoon. Deze kalkoenen zijn uitgebeend dus je hebt wel 2 dikke billen maar al de andere beentjes hebben we er uitgehaald kwestie van weinig verlies te hebben. Peuzelt u graag? Bestel dan een kalkoen in been en vulling apart, maak hier dikke ballen van die je bakt of kookt en serveer ze rondom de gebakken kalkoen in been: Heerlijk op zijn Amerikaans.

U kan natuurlijk ook een ontbeende kalkoen of kip bestellen en je eigen vulling samenstellen. Alles homemade.

GEVULDE KALKOEN VULLING 1: dit is een heel klassieke vulling met kalfsgehakt, gemalen pistaches en geblust met een beetje cognac (toeslag van 10€ per kalkoen indien toevoeging zwarte truffel): €19/kg GLUTENVRIJ,LACTOSEVRIJ

GEVULDE KALKOEN VULLING 2: dit is een heel originele en aparte vulling met gehakt van gevogelte, peperkoek en appeltjes: €19/kg LACTOSEVRIJ

GEVULDE KALKOEN VULLING 3: dit is een heel wilde vulling met kalfsgehakt, kastanjes en boschampignons (toeslag van 10€ per kalkoen indien toevoeging zwarte truffel): €22/kg GLUTENVRIJ, LACTOSEVRIJ

Bestel hier uw gevulde kalkoen/kip/kalkoenrollade online

RONDOU zorgt graag voor u dus bij elke bestelling van een gevuld beestje krijgt u er een home made fond van gevogelte gratis bij. Warm dit op, giet een deel ervan in de braadslee zodat u de kalkoen kan oversauzen tijdens het braden. Het andere deel gebruikt u na het braden om een lekkere saus te maken: kalkoen uit de braadslee halen, warm houden op het aanrecht onder aluminiumfolie en handdoek. Ondertussen in een klein steelpannetje klontje boter laten smelten in de rest van de fond, aanbaksel uit de braadpan en vocht indien er nog over is toevoegen, beetje kruiden met peper en zout, eventueel beetje room en/of porto toevoegen en goed laten inkoken. Zeven en klaar is de saus. Smakelijk.

Lees meer

Ingredienten

Boter en olijfolie

een halve fijngesneden ui

2 dikke plakken spek

2 tenen geperste knoflook

100g kastanjechampignons (in stukjes)

1 el fijngesneden salie

2 tl fijngehakte tijm

150g tamme, gepelde kastanjes

60g vers broodkruim

1 grote kip

8 gepelde sjalotjes

3 pastinaken in plakjes gesneden

4 el droge sherry

1 potje fond RONDOU

8 aardappelen in plakjes gesneden