Menu

gebraden kip met kastanjevulling

gebraden kip met kastanjevulling

Printen

Werkwijze

Verhit een klontje boter met 1 el olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur.
Roerbak de ui en de stukjes spek en 2 tenen geperste knoflook 4 à 5 min.
Voeg de champignons (in stukjes), de salie en tijm toe en roerbak ze 4 min.
Voeg de tamme, gepelde kastanjes toe en bak ze 1 min en schep het verse broodkruim erdoor en laat 10 min afkoelen.
Vul een kip (ca. 1,8kg) met het mengsel, bind de poten op met keukentouw en leg de kip in een braadslee of ovenvaste braadpan.
Leg er de gepelde sjalotjes en pastinaken en aardappelen rond, sprenkel er olijfolie over en kruid met zout en peper.
 
Braad de kip 1 uur op 180°C, schep de groenten halverwege om.
Voeg de rest van de kastanjes toe en braad de kip nog 15 tot 20 min tot hij gaar is.
 Maak nu de saus: schenk het braadvocht in een kan of maatbeker, schep het bovendrijvende vet eraf, voeg sherry toe en laat hem al roerend in 2-3 min tot de helft inkoken. Voeg de fond toe en laat al roerend 4-5 min inkoken op middelhoog vuur. Zeef de saus en serveer hem bij de kip en de groenten.