Menu

Een grote ketel tomatensoep

Een grote ketel tomatensoep

Printen

Werkwijze

Snijd de selder, prei en wortel grof, en de tomaten in blokjes.
Voor tomatensoep heb je een magere bouillon nodig. Die maak je door het water aan de kook te brengen, je kruidentuiltje en alle groenten behalve de tomaten erbij te voegen. Pas als het water kookt, leg je het vlees erin. Zo stollen de eiwitten in het vlees en behoudt het zijn voedingsstoffen. De bouillon is minder krachtig dan van bijvoorbeeld de borst, maar je kunt in dit geval het vlees achteraf nog opeten.
Leg de rundslappen erop en zet het geheel onder in witte wijn. Leg daarop de gepelde of ingemaakte tomaten en laat het geheel twee uur zachtjes stoven in de afgedekte pan.
Terwijl je bouillon pruttelt, brengt je een pot met water aan de kook. Maak een kruisje in de tomaten en laat ze twintig seconden schrikken. Haal ze eruit en ontdoe ze van de pel en pitten.
Na ongeveer twee uur pruttelen, haal je het vlees uit de heldere bouillon. Voeg de tomaten en evt. een blikje tomatenpuree toe, en laat alles even doorkoken.
Mix de soep of doe ze door de passe-vite.
Werk de tomatensoep af met peterselie.